Espanjan matka 2019

Tällä kertaa olin vain kuukauden ja kymmenen päivää Espanjassa. 3.9. - 14.10.2019. Varasin matkan matkatoimistosta ja kaksi päivää hotellissa. Las Palmeras, Costa del Solilla, Fuengirolan keskustassa. Viikko Hostal Nevadassa, Fuengirolassa, Los Bolichesin kaupunginosassa, tuttu suomalaisten hostelli. Sitten kuukausi vanhan ystäväni Paavo Hallmanin luona Fuengirolassa Avenida Santa Amalia- kadulla, aivan Castillon, korkealla mäellä olevien linnanraunioiden lähellä, toisessa päässä kaupunkia kuin Los Boliches. Kun kuukaudesta oli sovittu Puavon kanssa, päätinkin sitten ostaa samantien paluulipun 14.10. Näin oli koko matka buukattu etukäteen ja varojeni puitteissa, kun täytyy maksaa asunto sekä kotona että Espanjassa. Asuminen siellä on muuttunut kalliimmaksi kovan kysynnän takia. Vuokra-asunnot ovat n 700 E/kk vain yhdelläkin makuuhuoneella. Minun eläkkeeni ei ole kovin suuri ja makselen vielä velkojakin.

Bussilla Reposaaresta Poriin. Junalla Porista Lentoasemalle, vaihto Tikkurilassa. Yö Lentoasemalla. Lento Malagaan. Junalla Fuengirolan keskustaan. Taksilla hotelliin, joka olikin parin korttelin päässä.

Kirjoittelen vaan kaikenlaisia tuokiokuvia ja kokemuksia matkalta. Ja laitan kuvia sitten myös.

 

Matkavalmistelut

Mitä kaikkea täytyy miettiä? Sopiiko matka muuten elämänkuvioihin, liput, hotellit, asumiset, passi, matkatavarat, vaatteet. Nyt ei ollut kovin kylmä vielä Suomessakaan, joten pukeutuminen oli helppoa. Kaikki valmiina, sitten vaan Porin bussiin.

 

Bussilla Poriin Matkakeskukseen

Reposaaren ja Porin väli on 44-55 minuutin matka. Reposaaren idyllisen puutalo- ja rantamaiseman jälkeen auto kaartaa saaria pitkin pitkälle pengertielle missä näkyy Mäntyluodon ja Reposaaren aallonmurtajat ja avomeri muutaman kilometrin päässä. Eksoottinen maisema tämä meidän kotipaikkammekin. Bussissa höpötetään tuttujen kanssa, jos sellaisia sattuu olemaan. Tätä reissua tulee tehtyä kerran pari viikossa. Hyvä on, että on tällainen linja. Useimmilla on tietysti autot nykyään. Sitten menee suora pikatie tätä Punkaharjun jatketta pitkin Poriin, missä torilla ym. kiertelyn jälkeen päädyttään uuteen matkakeskukseen, mistä junat ja bussit lähtevät.

 

Junalla Tikkurilaan

Matkalle lähtö on aina jännittävää. Hieno tunnelma, kun saa lähteä seikkailuun, uusiin maisemiin uusiin asioihin. Tämä on elämää! Sitten jaksaa taas arkipäivää. Iloinen naisporukka oli myös matkalla jonnekin, yksi punapää, yksi vaalea, yksi tumma, jonka huomasin mainita ja josta olivat ylpeitä

Tikkurilasta Lentoasemalle

Tikkurilasta on helppo siirtyä paikallisjunaan Lentoasemalle. Siisti, nopea juna. Hesan tunnelmaa.

 

Lentoasemalla

Lentoasemalla piti viettää yö, se onnistuu siellä helposti kaikenlaisissa ostoksissa ja kahviloissa ja nuokkumalla odotustuoleissa ja lueskelemalla ja kännykkää latailemalla ja läpsyttämällä. Vaikka yöllä moni paikka on kiinni. Yksi ulkomaalainen kaveri oli kovin avulias tavaroitteni kanssa, mutta sehän on aina varsin epäilyttävää. En minä mitään apua tarvinnut. Kai sitten olin vähän kömpelö ja vanha kuitenkin touhuissani.

 

Koneeseen

Malagaan

Junaan

Hotelliin

Fuengirolan keskusta

Nevada

respa

Kattoterassi

Rannat

Los Boliches

Tuttavat ja tapaamiset

 

Liisa Väisäsen luento Espanjan symboleista

Espanjan kymmenen symbolia, Sofia opisto, Fuengirola, los Boliches, syyskuu 2019. Pieni sali oli täynnä innokkaita kuulijoita, 5 E pääsi sisään, Liisa jutteli tuttaviensa kanssa ja kertoi asiasta kuvien kanssa, jotka heijastettin näkyviin. Näytettiin lipun kehitys. Punainen ja keltainen. Sangre y pus. Verta ja mätää, joskus vallankumouksellisten ja kansan mielestä herjana.

Kullankeltainen on kuninkaallisen ja jumalallisen symboli. Lippu oli aluksi Carlos III aikaan laivaston lippu 28.5.1785. Burgonien vaakuna kilvessä oli ennen kaikkea taisteluvaakuna. Itsenäisyyssota 1808-1814, sen aikana lippu tuli suosituksi. Kaarle vaihtoi vaakunaa, siihen tuli Kastillian ja Leonian kuningaskunnan vaakunat. Erilaisia vaiheita, I tasavallan lippu ja II tasavallan lippu jne.

Espanjalaisuuden päivä 12.10. Kolme ristiä, kolme Kolumbuksen laivaa auringon nousun maahan.

Härkä. Menee ihan luolamaalauksiin 15.000 – 6000 v. sitten. Alun perin kaupallinen mainos, nykyinen härän kuva. Härkätaistelu tulee Kreikasta, siinä kohdataan kuolema.

Pyhä Jaakko. 25.7. v 44 eKr. Miekka ja risti. Hautalöytö.

Flamenco. Viuhka. Paella. Nouseva leijona.

 

Asunnottomat

Kerjäläiset

Santa Amelia Avenuelle

La Huerta, aguagate, avokado, tostada de Centeno, Nutella, plátano, albándicas, para llevar

Tapaamiset

Prätkäpuserojätkä, en tosiaan muista enää, pitäs kirjoittaa ylös? Miramarin pariskunta Kotkasta.

Ravintolat ja baarit

Kielikurssi

Puhua: Yo hablo, tu hablas, el habla, nosotros hablamos, vosotros hablais, ellos hablan. Yo soy Olli, como tu llamas? Qual es tu telefono? Puedes pasarme tu numero? Mi numero de telefono es: 5287456. Ser, olla: soy, eres es, somos, sois, son. Toinen olla: estar. Mucho gusto, encantado

Malaga

Kaupat

Fiesta ja markkinat

Kirkot

Raamattupiiri

Kotimatka

 

Kuvia