Kirjat:

 

  1. Martti Santavuori & Olli Santavuori: ”Kehitys vai kumous”. Kirjeenvaihtoa tärkeistä asioista. Karisto, Hämeenlinna 1970. Näkökulma-sarjan pamfletti. 160 s.

 

Oikeistolaisen kirjailija-isän ja vasemmistoradikaalin maolaisen pojan, eli minun, kirjeenvaihtoa politiikasta 60-luvun kiihkeinä aikoina. Loppuunmyyty, löytyy kirjastoista.

 

 

  1. OS: ”Filosofia”. Tampere 1986. 108 s. 2. p. Kuvitettu, Tampere, 1987. 3 p. Uudistettu laitos, Tampere 1990. 4. p Tampere 1991. ISBN 951-96311-1-9. 213 s. 5.

 

Kirja on filosofian kokonaisesitys kansantajuisessa muodossa, pamfletti siitä, mitä filosofia oikein on, sekä  pamfletti joistakin uskonnollisista ja poliittisista peruskysymyksistä sekä ajankohtaisista kysymyksistä. Loppuunmyyty, löytyy vain Porin ja Yliopiston kirjastoista.

 

 

3.      OS: ”Mitä terapeutti tekee.” Terveen järjen terapiaopas. Tampere 1989. 2.p 1990. 106 s. 3. painos sähköisessä muodossa kotisivuillani www.angelfire.com/journal2/o_santavuori/Psykoterapia.html , 2005.

 

Tässä kirjassa selvitän lyhyesti minkälaista psykoterapia on, miten sitä tehdään ja minkälaisia ongelmia potilailla yleensä on ja miten niitä parannetaan. Kirja on sikäli vanhentunut, että psykologit eivät enää voi käyttää psykoterapeutti-nimikettä ellei heillä ole erityistason koulutusta siihen; ja myös eettiset säännöt ovat muuttuneet. Loppuunmyyty, löytyy vain muutamista kirjastoista. 3. painoksessa nämä puutteet on korjattu.

 

  1. OS: ”Seikkailu Etelämerellä.”  I osa:  Tutustuminen Etelämereen. Etelämeren melanesialaiset ja polynesialaiset. Tampere 1990. II osa: ”Purjeveneellä läpi Polynesian”. Tampere 1990. 130 s. III osa: Kuvat, Tampere 1991. 35 s. Sähköisessä muodossa www.angelfire.com/journal2/o_santavuori/Matka.html ,   2005-2009.

 

Tämä kirja on matkakertomus Etelämeren saarilta, Uudesta-Seelannista ja Australiasta 1988-89. Omakustanne loppuunmyyty, on vain muutamissa kirjastoissa. Sisältää myös tietoiskuja Etelämeren saarista, piirroksia, karttoja, valokuvia ja bibliografian Etelämeren kirjoista.

 

.

  1. OS: ”Galaksit ja filosofia”. Tampere 1994. ISBN 951-96311-2-7. 96 s.

 

Tässä kirjassa on filosofian kirjan Kosmologia-osa, siis maailman ja maailmankaikkeuden synty ja kehitys, käsitelty tarkemmin, samoin tietoteoria.

 

 

 

  1. Heli Santavuori & Olli Santavuori, (toim): ”Anttooran elämää ja ihmisiä. Porin (Ahlaisten) saariston luotsitilan historia. Pori 1996. ISBN 951-96311-3-5. 138 s.

 

Sukututkimus, haastattelututkimus ja niiden yhdistäminen sukupolvi sukupolvelta yleisen historian ja paikallishistorioiden tietoihin Anttooran saaren luotsitilan asukkaista. Pääasiassa kirjoittamani, mutta myös yhteistyöprojekti monen saaristolaisen ja sukulaisen kanssa. Heli Santavuori, siskoni, on kirjoittanut yhden luvun ja luonut hienon ulkoasun ja hoiti painatuksen tietokoneella. Tällä hetkellä loppuunmyytynä mutta saataneen uusia painettua ennen pitkää.

 

 

  1. OS: ”Mikä tämä maailma on. ” Mietiskelyjä todellisuuden laadusta ja lajeista.  https://www.angelfire.com/journal2/o_santavuori/Metafysiikka.html ,  2004, 41 s.

 

Tutkielma metafysiikasta. Filosofian kirjani metafysiikan osa edelleen kehiteltynä. Pääajatus on materialismin ja idealismin yhdistäminen sillä tavoin, että Jumala ei ole luonut koko universumia vaan se on aina ollut ja tulee aina olemaan, mutta Maapallon nykyisen järjestyksen Jumala on luonut.

 

 

8. OS: ”Maolaisuus sisältäpäin 1969-74 …ja muita poliittisia muistelmia”. https://www.angelfire.com/journal2/o_santavuori/Muistelmat.html , 2004, 30 s.

 

Tässä kirjasessa kerron elämäni poliittisista tapahtumista. Kimmokkeen työhön antoi Ilkka Kylävaaran ryhtyminen keräämään ”Taistolaisuuden mustaa kirjaa”, johon teokseen on muutaman sivun pätkä muistelmistani laitettu. Koko kirja on kotisivuillani. Jotkut entiset maolaiset ovat arvostelleet kirjani sisältävän virheellistä tietoa, mutta se sisältää minun käsitykseni tapahtumista, he voivat kirjoittaa omat käsityksensä, ja jonkin verran keskustelua asiasta on kirjan yhteydessä kotisivuilla.

 

 

  1. OS: ”Maailmankatsomusta etsimässä.” Kansantajuinen filosofian esitys. https://www.angelfire.com/journal2/o_santavuori/Filosofia.html  , 2004, 139 s.

 

Tämä on filosofian kirjani 5. painos. Kaikin puolin edelleen hiottu ja uudistettu ottaen huomioon myös keskusteluni sfnet.keskustelu.filosofia –ryhmässä ym internetissä.

 

 

10.  OS: ”Matka Espanjaan” www.angelfire.com/journal2/o_santavuori/Espanja.html , 2009.

 

      Matkakertomus ja matkaopas Espanjasta syksyllä 2009. Sisältää myös valokuvia.