2. TÄMÄ MATKA

 

Sattui niin onnellisesti, että tämän kirjoittajalla oli aikaa, rahaa ja vapaus lähteä ulkomaille seikkailemaan. Aika tarkoittaa sitä, ettei työ sido, raha tarkoittaa sitä että sitä on juuri ja juuri riittävästi, ja vapaus tarkoittaa sitä, ettei ole mitään sellaisia sitovia ihmissuhteita, etteikö voisi jonkin aikaa oleskella ulkomailla.

 

Yleensä tyynenmeren valtioissa, OSEANIASSA, saa olla joka valtiossa kuukauden ilman oleskelulupia ja viisumeita. Niinpä alkuperäinen matkasuunnitelma oli yrittää keksiä joka saarella halpa elämisen tapa ja oleskella joka maassa kuukauden. Kertomuksesta sitten näkee, kuinka kävi.

 

Matka suuntautuu ensin FIDZI-SAARILLE. Tämä johtuu lähinnä lentoyhtiöiden halpamatkojen lipuista. Sen jälkeen on tarkoitus mennä polynesialaisella laivalla SAMOAN saarille. Sitten lähden joko suoraan TAHITILLE, tai ensin TONGAAN ja RARATONGAAN (COOKIN saarille) ja sitten Tahitille. Joka paikassa on siis tarkoitus olla kuukauden, ja Tahitille minulla on kolmen kuukauden viisumi. Sitten, jos aikaa riittää, voisin vierailla kaikilla muilla saarilla tai sitten jäädä Tahitille pidemmäksi aikaa, jos on mahdollista keksiä siellä mukava ja halpa elämisen tapa, olla kalastajan oppilaana jossakin kylässä tai jotakin muuta romanttista.

 

Ja jos aika ja raha vielä riittävät, kotimatkalla voisi käydä katsomassa TEORIHUACANIN suurta pyramidia Meksikossa. Polynesian pyramideihin ja arkeologiaan on matkani suhteutettu oheisessa englanninkielisessä artikkelissa (”The Legend of Hawaiki reinterpreted” Liite 1.) Matka on siis kaikin puolin INDIANA JONES-tyyppinen: suomalainen psykologi-arkeologi (harrastelija-arkeologi) heittää pikkutakkinsa nurkkaan, riisuu silmälasinsa ja pukeutuu nahkavaatteisiin, kiinnittää monikäyttöisen ruoskan vyölleen, samoin revolverin…